Launeen kirkko.

Kirkossa ei ole vainajiensäilytystiloja eikä hautausmaata, joten vainajankuljetuksia tulee kaksi. Esimerkiksi jos siunaus on lauantaina eikä sairaala luovuta vainajia viikonloppuisin, joudumme siirtämään vainajan Levon kappelille odottamaan siunauspäivää. Siunauspäivänä vainaja noudetaan Levolta Launeenkirkkoon ja auto odottaa siunauksen ajan kirkolla, josta kuljetus joko krematoriolle tai hautausmaalle. Nämä kuljetukset sovitaan aina erikseen.

Kirkkosalissa on 190 istumapaikkaa.

Kirkkosaliin pääsee pyörätuolilla pääoven luiskaa myöten, eteisaulassa on inva-wc ja alakerran tiloihin pääsee hissillä. Induktiosilmukan kuuluvuusalueen kartta on kirkon ilmoitustaululla.

Launeen kirkko sijaitsee Tapparakadun ja Kaarikadun kulmatontilla. Pysäköintialue 50 autolle sijaitsee Kaarikadun puolella.

Alakerrassa sijaitsevassa Launesalissa on mahdollista järjestää muistotilaisuuksia, kastekahvituksia ja muita juhlia enintään 50 hengelle.

Yläkerrassa sijaitsevassa Lähdesalissa on mahdollista järjestää muistotilaisuuksia, kastekahvituksia ja muita juhlia enintään 40 hengelle.

Kodikas kirkko omakotialueen kupeessa

Launeen kirkko on pieni, perinteinen ja intiimin kodikas, jonne ihmisen on helppo astua sisään. Kirkko on monille tuttu lämminhenkisistä perhetilaisuuksista ja jumalanpalveluksista.

Launeen kirkko sijaitsee kuuluisan lähteen lähellä. Arkkitehti Erik Lindroosin piirtämä Launeen kirkko valmistui vuonna 1953. Kirkko sopii sitä ympäröivään 1940- ja 1950-luvuilla rakennettuun omakotialueeseen.

Viisi vuotta valmistumisen jälkeen eli 1958 kirkkoa laajennettiin rakentamalla siihen muun muassa sakaristo-osan yhteyteen kokoontumistila. Ulkonaista ilmettä kohennettiin ja rakennuksen viereen rakennettiin kirkon merkiksi kirkontorni kelloineen ja risteineen.

Launeen kirkon urut ovat Paschen urut Saksasta.

Kirkon peruskorjaus ja muutostyöt tehtiin vuosina 2000–2001

Peruskorjauksen tarkoituksena oli säilyttää kirkon ulkoasu ja julkisivumateriaalit nykyisen kaltaisina. Uudistetun kirkon sisätilojen suunnittelussa on otettu huomioon hiljentymiseen liittyvä tietty askeettisuus. Kirkkomiljöö, sen kirkko- ja kirkkopiha erotettiin kadun vilinästä rajaavalla aidalla. Kirkkorakennuksessa on tiloja erilaiseen perhetyöhön ja muuhun seurakunnalliseen käyttöön. Uudissuunnitelman teki arkkitehti Satu Päivärinne.

Uudet kirkkotekstiilit ovat professori, tekstiilitaiteilija Helena Hyvösen käsialaa.

Lisää tietoa Launeen kirkosta saat Lahden seurakunnan sivuilta:
https://www.lahdenseurakunnat.fi/kirkot-ja-tilat/kirkot-ja-kappelit/launeen-kirkko

Launeen kirkko. Kuva: Lahden seurakunta
Launeen Kirkkosali. Kuva: Lahden seurakunta
Launeen kirkko
0 tuotetta - 0,00