Orimattilan kirkko.

Orimattilan komea ja iso kirkko on kaupungin elämän keskellä, hautausmaa ympäröi sitä kauniina puistona. Nykyinen graniittinen ristikirkko on seurakunnan neljäs kirkko. Kirkko on valmistunut vuonna 1866. Kirkkoon mahtuu 1200 ihmistä. Kirkossa järjestetään jumalanpalveluksia, siellä kastetaan, vihitään ja siunataan haudan lepoon. Seurakunnalla ei ole erillistä siunauskappelia.

Kirkossa ei ole vainajien säilytytiloja vaan säilytystilat ovat kirkon pihalla olevassa erillisessä rakennuksessa. Siunauspäivänä omaisilla tulee olla kantajia vainajan saattamiseksi kirkkoon ja kirkosta pois joko haudan lepoon tai mikäli on kyseessä tuhkaus niin takaisin kylmätiloihin, ellei ruumisauto odota kirkon ulkopuolle. Nämä saatto ajot sovitaan aina erikseen.

Orimattilan hautausmaa

Orimattilan hautausmaa on aivan kaupungin keskustassa, kirkon ympärillä. Vanhimmalta osaltaan hautausmaa on ollut käytössä seurakunnan perustamisesta saakka, eli vuodesta 1636, mahdollisesti jo aikaisemminkin. Hautausmaata on laajennettu useaan otteeseen. Viimeisin laajennusalue on valmistunut vuonna 2004 ja vuonna 2006 sen vihki hautausmaaksi silloinen Tampereen hiippakunnan piispa Juha Pihkala. Tämän uusimman alueen on suunnitellut maisema-arkkitehti Leena Iisakkila. Alue rajoittuu Heinämaantiehen.

Hautausmaalla on kaksi uurnalehtoa, kaksi muistolehtoa sekä muistelupaikka ja tuhkansirottelualue. Hautausmaa on yhtenäinen, varsin laaja alue, pinta-alaltaan noin kahdeksan hehtaaria. Hautausmaalla on n. 10 900 arkkuhautapaikkaa. Uurnahautapaikkoja on n. 1100 ja sankarihautoja 295.

Hautausmaalle tullessa käytössä ovat kirkon , seurakuntakodin ja hautausmaan huoltorakennuksen Mispan parkkipaikat.

Lisää tietoa kirkosta löydät Orimattilan seurakunnan sivuilta:
https://www.orimattilanseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kirkot/orimattilan-kirkko

https://www.orimattilanseurakunta.fi/hautausmaat/orimattilan-hautausmaa

Osoite:
Kirkkopuisto
16300 Orimattila

Orimattilan kirkko
0 tuotetta - 0,00